Desert ciocolata de casa cu apa de flori de portocal

de Ancutsa in Dulciuri, 17 Iun 2020 | 2470 vizualizari

 

Ciocolata de casă este un desert cu gust de copilărie, poate fi pregătit în multe variante. După ce am încercat-o cu cafea sau fistic, clasică sau sub formă de batoane, de data aceasta am aromat-o cu apă din flori de portocal, mi s-a părut deosebită.

 

INGREDIENTE

  • 130 g lapte praf,
  • 26 g cacao neagră (20 % grăsime),
  • 65 g zahăr,
  • 46 ml apă,
  • 65 g unt,
  • 1 linguriță apă din flori de portocal
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu apa de flori de portocal:

Se cern laptele praf și cacaua și se amestecă.

Separat, se pregătește o tavă cu folie alimentară, să o avem la îndemână, pentru când vom turna ciocolata fierbinte.

 În continuare, timpul de lucru este alert, întrucât ciocolata se solidifică repede.

 Se pun la fiert, într-o crăticioară: apa, zahărul și apa din flori de portocal, se lasă să fiarbă, amestecând, până se topește zahărul, apoi se adaugă untul, moment în care va face spumă. Se dă focul mic, se amestecă des și se mai lasă să fiarbă aprox un minut.

Se încorporează amestecul de cacao și lapte praf, amestecând energic maxim un minut.

Se toarnă ciocolata fierbinte în tava pregătită cu folie alimentară, nivelând cu o spatulă.

Se învelește cu folia, presând cu o lavetă de bucătărie.

Se lasă la răcorit câteva minute pe masă, apoi se dă la frigider până la servire. Se porționează, după plac.

 

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/06/ciocolata-de-casa-cu-apa-din-flori-de.html

TIPS-URI

1

Observație! Timpul de lucru este alert, de aceea trebuie să aveți pregătite dinainte și măsurate toate ingredientele și să aveți la îndemână toate ustensilele. Ciocolata se solidifică repede.

2

Alt sfat este să nu o fierbeți prea mult, pentru că devine mai tare, mai gumoasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu apa de flori de portocal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

21.06.2020, 19:01

Ce as lua si eu cateva bucati!

Ancutsa 1

22.06.2020, 19:51

Rocsi, cu mare drag!

Vioor22 1

19.07.2020, 12:06

Site care te plateste sa completezi sondaje online. Primesti intre 0,10-2,50 € pe sondaj completat iar la inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici https://bit.ly/38TR8VC

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort pascal